Poetry International Rotterdam Bonheur. Theaterbedrijf Rotterdam

Pers

PERSBERICHT

Dichter aan tafel
9e Poetry International Kinderfestival in het teken van ETEN

Van 17 tot en met 21 oktober 2007 vindt in Rotterdam het 9e Poetry International Kinderfestival plaats. Het festival is bedoeld om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar op een speelse en toegankelijke wijze in aanraking te brengen met poëzie.
Dichters die op het toneel verschijnen zijn Joke van Leeuwen, Wim T. Schippers, Arjen Duinker, Hagar Peeters, Driek van Wissen, Esther Naomi Perquin en K. Schippers.

Gedichten over eten
Onder het motto Dichter aan tafel krijgen de kinderen en hun begeleiders gedichten over eten te horen. Daarnaast worden de kinderen uitgedaagd om na afloop van het programma zelf met een gedicht aan de slag te gaan. Op de vrijdagavond van het festival krijgen de bezoekers tijdens een speciale dinershow, behalve poëzie ook een maaltijd voorgeschoteld.

Gedichtenwedstrijd voor kinderen
Via de site van het kinderfestival, www.poetrykinderfestival.nl kunnen kinderen vanaf 5 oktober as. meedoen aan een gedichtenwedstrijd. Meedoen kan tot 1 november 2007. De inzendingen worden beoordeeld door Dichter des Vaderlands Driek van Wissen.

Poëzie, maar ook dansen, koken en zingen
Op het 9e Poetry International Kinderfestival worden niet alleen de mooiste gedichten over eten en drinken voordragen, er wordt ook gedanst, gekookt en gezongen. Dichter aan tafel begint in Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam, met dichters, dansers, een goochelaar, acteurs en zangers. Na het zaalprogramma in Bonheur, wordt iedereen meegenomen naar de hipste winkelstraat van Rotterdam, de Witte de Withstraat, voor een wandeling langs spannende plekken die speciaal voor dit festival zijn omgetoverd tot kleine theaters waar acteurs een mooi gedicht voordragen.

--------------------------------------------------------------------
Informatie voor de pers:
Voor meer informatie, foto’s of interviewafspraken met dichters of de artistieke leiding van het Poetry International Kinderfestival, kunt u contact opnemen met:
Stichting Poetry International
Xandra Nibbeling
010 – 282 27 77
06 - 1919 6417
nibbeling@poetry.nl
www.poetrykinderfestival.nl

Het Poetry Kinderfestival wordt georganiseerd door stichting Poetry International i.s.m. Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam.

 

 

Dichter aan tafel 9e Poetry International Kinderfestival